Οικοτεχνία

Καλλιεργούμε συνειδητά - Παράγουμε υπεύθυνα

Η ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑ ΜΑΣ

Στα δυτικά του Έβρου, στον Κόρυμβο του δήμου Σουφλίου, 5 χλμ από τα σύνορα με τη Βουλγαρία και μέσα σε μοναδικού φυσικού κάλλους προστατευόμενες περιοχές NATURA, καλλιεργούμε το σουσάμι και παράγουμε φυσικές υπερτροφές με απόλυτο σεβασμό στη φύση και τον άνθρωπο.

Σήσαμον ..το ελληνικόν!

Παρεμβάλαμε μόλις δύο γράμματα στο σουσάμι μας και αναδείξαμε τον απόλυτα ελληνικό και γλυκό του χαρακτήρα! Έτσι το Σήσαμον έγινε Σησάμελον και ταξιδεύει στην Ελλάδα και έγινε Sesamελon για να ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο.

Όταν το σήσαμον είναι ελληνικόν, λέγεται

2014

Το σουσάμι

Η χρονιά αυτή αποτελεί το πρώτο ορόσημο για την οικοτεχνία μας. Η οικογένεια Κουκούδη, μετά από 40 χρόνια ενασχόλησης με την καλλιέργεια καπνού, αποφασίζει να καλλιεργήσει το σουσάμι και να μάθει τα μυστικά του.

2015

Το ταχίνι

Από την πρώτη κιόλας παραγωγή σουσαμιού αρχίζει και η παραγωγή ταχινού. Τοπικές συνταγές συνδυάζονται με παραδοσιακές τεχνικές ξήρανσης και άλεσης.

2020

Η ζήτηση

Μέσα σε λίγα χρόνια το ταχίνι της οικογένειας Κουκούδη ταξίδεψε σε κάθε χωριό του Έβρου, δοκιμάστηκε από μικρούς και μεγάλους και καθιερώθηκε στις γευστικές τους προτιμήσεις.

2022

Η παραγωγή

Η ζήτηση αυτή ήταν και η αφορμή για το επόμενο βήμα. Έτσι τη χρονιά αυτή ο Γιώργος Κουκούδης ιδρύει την οικοτεχνία Σησάμελον με σκοπό να παράγει φυσικές υπερτροφές που θα έχουν σαν βάση το σουσάμι. Το ταχίνι αποκτά ετικέτα και παίρνει τη θέση του σε επιλεγμένα καταστήματα.

2023

Η βράβευση

Η οικοτεχνία μας παίρνει το πρώτο της βραβείο! Το ταχίνι ΣΗΣΑΜΕΛΟΝ λαμβάνει την πιστοποίηση-βράβευση με το AUTHENTIC TASTE OF GREECE - GOLD AWARD 2023 - ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΕΥΣΗΣ του παγκόσμιου οργανισμού GREEK TASTE BEYOND BORDERS GTBB. Τα προϊόντα μας κερδίζουν όλο και περισσότερο την εμπιστοσύνη του κόσμου. Η άριστη ποιότητα γίνεται πλέον συνώνυμο της οικοτεχνίας μας!

Οι οικοτέχνες

Παράγουμε οικογενειακά, λειτουργούμε επαγγελματικά.

Κουκούδης Νικόλαος

Υπεύθυνος παραγωγής

Καλλιεργεί το σουσάμι και φροντίζει να φτάσει στις αποθήκες μας σε άριστη κατάσταση.

Κουκούδη Αποστολιά

Υπεύθυνη μεταποίησης

Παραλαμβάνει το σουσάμι, το πλένει, το αλέθει και το μετατρέπει σε ταχίνι.

Κουκούδης Γεώργιος

Υπεύθυνος πωλήσεων

Συσκευάζει το Σησαμελον και φροντίζει να φτάσει σε κάθε τραπέζι.